Походження рому Barceló сягає 1929 року, коли Хуліан Барсело прибув до Домініканської Республіки з метою виробництва рому, який потім увійде в історію як найкращий у світі. Всього через рік він заснував компанію Barceló & Co. У той час молодому іспанцю було всього 26 років, але він мав неабияке бажання і незабаром дав початок виробництву та торгівлі першими ромами по всій країні.
Ron Barceló став еталоном преміальної якості, а бренд увійшов до п'ятірки кращих ромів всесвітнього ринку. Це єдиний домініканський ром, який створюють на 100% з цукрової тростини, зібраної з власних плантацій. Крім того, Ron Barceló досяг звання самого експортованого рому Домінікани — його експортна карта включає 70 країн по всьому світу.Унікальність теруару, сучасне оснащення заводу і 100% екологічно безпечні умови господарювання — атрибути, які дозволяли Ron Barceló стрімко зростати.
Історія
1950
Після років експериментів компанія змогла позиціонувати себе на місцевому ринку. Цей успіх був обумовлений офіційним запуском продуктів Barceló Blanco і Dorado, які високо оцінили споживачі того часу.
1970
Ron Barceló Añejo був включений в продуктовий портфель бренду, який характеризувався характерною бурштиновою пляшкою, яка з часом зарекомендувала себе як найбільш експортований домініканський ром.
1980s
Ron Barceló, який вже був на вершині списку улюблених національних ромів, почав виробляти Ron Barceló Imperial, тепер флагманський преміальний ром серед усіх домініканських ромів. Саме цей домініканський ром стає найбільш нагороджуваним авторитетними організаціями.
1990s
Потім відбулася інтернаціоналізація бренду, з початком експорту в такі країни, як Іспанія, в 1994 році, завдяки чому Ron Barceló зайняв третє місце серед міцних напоїв в Іспанії.
2001
Ron Barceló, який вже був на вершині списку улюблених національних ромів, почав виробляти Ron Barceló Imperial, тепер флагманський преміальний ром серед усіх домініканських ромів. Саме цей домініканський ром стає найбільш нагороджуваним авторитетними організаціями.
2006 - 2019
Ron Barceló став найбільш експортованим темним ромом за даними IWSR (Міжнародне дослідження вина та спиртних напоїв). Присутність бренду також була закріплена в більш ніж 80 країнах світу.
Present
У 2020 році Ron Barceló став першим у світі ромом, який отримав сертифікат Carbon Neutral.
інтенсивний золотисто-бурштиновий колір. Аромат олії з карамелізованими волоськими горіхами, деревини та фруктового пирога, піджаристий смак з легкою та тонкою ноткою деревини та присмаком спецій.
соло або з колою, також у якості основи для різноманітних коктейлей з ромом.
Дегустаційні нотатки:
напій має яскравий бурштиновий колір. Спокусливі аромати розтопленої карамелі з помітними нотками перцю та тютюну. З сухим тілом, чудовим фруктовим смаком і злегка пряним післясмаком.
приємний соло, з льодом та у приготуванні класичних коктейлів.
Дегустаційні нотатки:
інтенсивний мідно-бурштиновий колір. Аромати вершкового масла, сушеної черешні, насиченої ванілі, ананасового джему та карамелізованих волоських горіхів, за делікатним вступом слід сухий, фруктовий смак. Середній та живий смак з великою глибиною та балансом.
колір червоного дерева з янтарними відтінками. Міцний, структурований смак із великим характером. Підсмажені аромати з тонким присмаком черешні, кави та волоських горіхів. Інтенсивні відчуття деревини та ванілі з довгим присмаком. Витриманий та складний ром, який захоплює всі почуття.
вживання з льодом, у приготуванні класичних та сучасних коктейлів.
Дегустаційні нотатки:
інтенсивний янтарний колір. Аромати карамелізованої черешні, какао і тютюну. Спочатку виділяються м'ясисті фруктові нотки, а на фоні з'являється присмак смажених горіхів і рожевого перцю. Чистий і без домішок, з тривалим та делікатним післясмаком.
смакування з сирами та добірним червоним м'ясом, елегантними десертами.
Дегустаційні нотатки:
блискучий пурпурно-янтарний колір. Аромат інжирного крему та конфітюру з лісових ягід. Яскраво виражений аромат англійського ірисового лікеру та сушеної черешні. Дарує тонкий, але стійкий аромат деревини. Шовковистий і солодкий на смак, з тривалим і стійким завершенням. Ідеально для тих, хто шукає нові враження.
Єдиний Домініканський ром, створений на 100% з Соку цукрової тростини, зібраної з власних плантацій
Міксологія
Ви можете створювати смачні напої в домашніх умовах або ж у ваших закладах. Знайомтесь з міксологією Barceló, де знайдете прості мікси і профі рецепти коктейлів!
Organic Basil Smash
Інгредієнти
60 мл рому Barceló Organic
30 мл лимонного соку
15 мл цукрового сиропу
8 листочків базиліку
Приготування
У шейкері спочатку змішайте лимонний сік і базилік, потім додайте ром та цукровий сироп і ще раз перемішайте. Процідіть коктейль у склянку з льодом. Прикрасьте листочками базиліку та насолоджуйтесь.
Змішайте всі інгредієнти в шейкері з льодом і перелийте, двічі процідивши, у попередньо охолоджений коктейльний келих. Прикрасьте смужкою апельсинової цедри. Насолоджуйтесь!
Onyx Martini
Витриманий та складний ром, який захоплює всі почуття. Imperial Onyx ідеально підходить для класичних та сучасних коктейлів.
У неглибоку склянку покладіть шматочок цукру і три краплі ангостури. Додайте воду і подрібніть за допомогою міддлера до отримання червонуватого сиропу. Додайте кубики льоду, 30 мл рому і перемішайте. Додайте ще два кубики льоду і решту рому. Знову перемішайте. Скрутіть цедру апельсина і додайте її в коктейль, щоб витягти з неї ефірні олії. Перемішайте востаннє і прикрасьте черешнею.
Imperial Old Fashioned
А якщо змішати трохи рому, вишні та апельсинової цедри? Чиста магія в склянці! Imperial Old Fashion– це рецепт, який заслуговує на увагу і, до речі, його досить просто приготувати.
Перелийте всі інгредієнти в шейкер, додайте трохи льоду і енергійно струсіть. Подавайте у високому коктейльному келиху, додавши кубики льоду. Прикрасьте кавовими зернами та паличкою кориці.
Hispaniola Latte
Безсумнівно стане частим аперитивом до тих прекрасних літніх обідів з друзями та родиною.
Розімніть імбир за допомогою ступки і поступово введіть решту інгредієнтів. Струсніть, процідіть і перелийте в склянку, наповнену льодом. Прикрасити імбиром і листям лимонної трави.
Dark Signature
Смачно і неочікувано завдяки темній нотці Gran Añejo Dark та пікантності імбиру.
Налийте ром, апельсиновий сік, цукровий сироп та лаймовий сік в шейкер з льодом. Добре перемішайте і, процідивши, перелийте в келих. Прикрасьте апельсиновими скибками та насолоджуйтесь.
Gran Añejo Citrus Twist
Безсумнівно стане частим аперитивом до тих прекрасних літніх обідів з друзями та родиною.
Перелийте всі інгредієнти в шейкер, куди ви попередньо поклали шість кубиків льоду; закрити шейкер і енергійно струшувати до утворення шару інею; процідити і подавати в стакані; доповнити, прикрасивши ананасом, вишнею та 1/4 лимона.
Mai Tai
Mai Tai - найпопулярніший коктейль тікі. А що станеться, якщо додати найпопулярніший ром? Перевір. Але ти точно будеш у захваті.
У келих для хайболу додайте кілька кубиків льоду, потім ром і, нарешті, вичавте три дольки лимона. Опустіть всередину одну з вичавлених часточок і наповніть келих колою. Прикрасьте лимонною часточкою, що залишився.
Cuba Libre
Найпопулярніший коктейль у варіації з ромом Ron Barceló. Комбо, яке неодмінно тобі сподобається.
В стакан помістіть перцеву м'яту та цукор; вичавіть лимон, використовуючи мадлер, та подрібніть, перемішуючи, три інгредієнти, щоб не пошкодити листя м'яти. Додайте колотий лід до половини склянки, потім білий ром та добре перемішайте. На завершення досипте лід до обідка та заповніть простір содовою. Прикрасьте свіжою гілочкою м'яти.
Mojito
Мохіто має безліч варіацій і це ідеальний рецепт для експерименту.
Змішайте ром Барсело Бланко і Барсело Крем в шейкері. Процідіть і перелийте в неглибоку склянку з льодом. Прикрасити збитими вершками і посипати корицею.
White cream
White Cream — це синонім задоволення. На смак нагадує кавове морозиво. Краще просто здатися.