Шампанське new wave, яке увійшло у ТОП-10 стартапів Франції
ДЕТАЛІ
Вперше в Україні: Wine Hunters представляють революційний молодіжний бренд Шампані - EPC, що увійшов у ТОП 10 стартапів Франції у 2020 році. Серед основних інвесторів відомий будинок Шампані «Grand Label» Dom Ruinart. Далі ще крутіше, консультує їх жива легенда у винному світі, колишній президент Moet&Chandon Стефан Башієра.
Смако-ароматика відображає ідеальний баланс ягід трьох сортів, які виділяються інтенсивною свіжістю у кожному ковтку. Біле брют прекрасно підходить як аперитив, чудово поєднується з морепродуктами, рибою та запеченим птахом у соусі.
Молодіжний бренд EPC родом зі Шампані, створений у 2019 році трьома друзями, які вирішили зробити вишукане шампанське більш доступним для молоді. Вже менш ніж через рік компанія увійшла у ТОП 10 стартапів Франції 2020 року. Увесь процес виробництва цілковито відкритий, а повна інформація про склад напою вказана на фірмовій етикетці. Саме таке прагнення до прозорості є одним зі секретів успіху та вибору споживачів зі всього світу.
Смак: Домінують ніжні нотки свіжоспеченої Бріош, відчувається ніжний перляж у поєднанні з кремовою текстурою та свіжою кислотністю
Аромат: Елегантні квіткові й фруктові тони розкриваються тонким перляжем із нотками груші, цитрусових й легких квітів
Колір: Лимонно-жовтий із зеленуватими відблисками
Гастрономічне поєднання: Відмінно смакує у ролі аперитиву, з рибою, устрицями, смаженими креветками або запеченим птахом.
Яскравими особливостями революційного бренду EPC є інноваційність, прозорість, елегантність та перфектне співвідношення ціни-якості. Асортимент компанії із Шампані виділяється моносепажними вина, що відображають особливості теруару найкращих виноградників регіону. Усі винороби бренду є рівноправними партнерами та самі виготовляють кюве у співпраці з майстром льоху EPC Річардом Дейлі.
Смак: Живий, вишуканий смак наповнений тонами цитрусових та білих фруктів, таких як яблука. У фініші відчутні цікаві мінеральні ноти й тонкий стійкий перляж.
Гастрономічне поєднання: Ідеальний аперетив, неймовірно доповнить легкі страви із морепродуктів, гребінці в паніровці або восьминоги
Сорт винограду: 100% Шардоне
Температура подачі: 6-8°С
Регіон: Шампань (Франція)
EPC Champagne Premier Cru
Елегантне поєднання досконалої органолептики Шардоне і Піно Нуар, вирощених на грунтах із крейди та вапняної глини. Ягоди походять з ділянок у 5 селах Шампані: Вертю, Бержер-ле-Вертю, Кюм'єр, Бузі та Амбонні. За процес виноробства відповідають досвідчені фахівці EPC та група виноградарів із комуни Аї. При виробництві вино піддають малолактичній ферментації у сталевих резервуарах та витримують з тривалою зупинкою на осаді протягом 84 місяці.
Смак: Елегантна свіжість фруктового букету, доповнена нотками абрикоса й підкреслена делікатною, прохолодною мінеральністю. Післясмак складний і довгий, з тонким перцевим акцентом.
Аромат: Найтонший ніжний перляж розкривається тонами соковитих, стиглих цитрусових та мінеральними відтінками, які змінюються теплими нотками олії та тостів ― типовими для чистого Шардоне.
Колір: Ніжно-золотисто жовтий
Гастрономічне поєднання: Надзвичайно благородний аперитив та чудовий супровід до вишуканих страв з риби й морепродуктів.
Сорт винограду: 66% Шардоне, 34% Піно Нуар
Температура подачі: 6-8°С
Регіон: Шампань (Франція)
EPC Champagne Blanc de Blancs Grand Cru
Blanc de Blancs Grand Cru ― нове стильне шампанське, яке вражає своїм смаком. Ягоди Шардоне проростають на 5 найкрасивіших ділянках теруару Авізо. Це найбільш оптимальний теруар для Шардоне із чудовими експозиціями, що розкривають свіжість вина.
Смак: Інтенсивний смак із яскравим виразом крейдяного теруару. Відчувається шовковиста текстура оточена солоною мінеральністю, що продовжується в безкінечному післясмаку.
Аромат: Неповторна чистота фруктів з ароматами зацукрованого бергамота, лайма, айви та груші Вільямс, що майстерно підкреслена нотами смаженого мигдалю й бріоші
Колір: Золотисто-жовтий
Гастрономічне поєднання: Ідеально поєднується із рибними стравами на грилі, делікатесами із морепродуктів та фрикасе із телятини